Ger Hahn overleden

Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van onze schaakcollega Ger Hahn. Hij was al enige tijd ernstig ziek en was recentelijk opgenomen in een hospice in Wijchen.

Ger Hahn was jarenlang actief lid van onze schaakclub.

We beschikken niet over een zeer recente foto van Ger. Wel hebben we bovenstaande foto die gemaakt is in 1987 bij de viering van het 60-jarig bestaan van de Limburgse Schaakbond waar hij betrokken was bij de organisatie. Veel schakers zullen zich Ger ook zo nog herinneren. Onderstaande foto is gemaakt bij ons op de club in 2009.

Ger Hahn was tot aan zijn overlijden tevens lid van de schaakvereniging Hoensbroek/Max Euwe, waarbij hij in het verleden ook bestuurlijk actief is geweest..

We wensen zijn familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Een herinnering uit zijn tijd nog in goede doen bij ons:

Ger zit in het midden van een groep zeer geinteresseerde en verbaasde clubleden na zijn partij. Hij vertelt vol vuur hoe hij tijdens een schaakcruise dezelfde stelling heeft besproken met een bekende grootmeester.

Toen genoot hij van zijn leven.

Ook toen het tegenzat bleef hij schaken. André van Weelde en Henk van der Velde troffen hem vaak bij het schaakclubje van maandagmiddag aan de Academiesingel. Daar was hij een van de beste schakers.

Maurits