Schaakvrienden,

Zojuist bereikte mij het trieste bericht dat ons gewaardeerde clublid Sier Vreugdenhil 2 dagen voor zijn 85ste verjaardag is overleden. Hij heeft een operatie ondergaan aan een van zijn bloedvaten, en heeft tijdens de operatie hartritmestoornissen gekregen die hem fataal zijn geworden.

We verliezen met hem een trouw lid, die  -  als het maar even kon  -  altijd op de clubavond aanwezig wilde zijn. Daarbij ging het hem niet zozeer om het winnen van een schaakwedstrijd, want hij was al enige jaren de drager van de rode lantaarn in onze interne competitie. Maar dat accepteerde hij met liefde.

Het ging hem meer om de gezelligheid die hij bij onze club op elke dinsdagavond opdeed. Aan de bar was hij altijd een geanimeerd causeur, die met zijn sonore stemgeluid de hele club kon laten meegenieten van zijn inzichten.

We zullen hem intens missen.

Zef Hendriks