Bekeravontuur alweer over

De oplettende schaker zal het wel opgevallen zijn…we hebben voor de NBSB-beker gespeeld maar er is geen verslagje van gemaakt. Ach ja, het enthousiasme voor het schrijven van een stukje gaat hand in hand met het resultaat en dat was niet zo best.

In een opperbeste stemming togen Gert, Peter, Edwin en ik richting Bergen op Zoom om daar onze clubkleuren te verdedigen. De locatie waar het moest gaan gebeuren, was van een trieste triestigheid zoals je het vroeger ook wel een zag bij schaakwedstrijden. Toen we dit bijgebouwtje van een school zagen, toen beseften we weer eens in wat voor een geweldige locatie wij onze schaakwedstrijden mogen afwerken.

Zeer vriendelijk werden wij elk persoonlijk ontvangen en we wisten toen al dat het een zware avond zou gaan worden.

Edwin aan bord 1 was deze keer als eerste klaar. In een combinatoire stelling wist hij een pion te winnen. Hierdoor was zijn tegenstander echter zo van slag dat deze in plaats van die pion een vol stuk in de aanbieding deed en direct daarna kon Edwin de felicitaties in ontvangst nemen.

Ikzelf had aan bord 4 al snel een moeilijke stelling met hangende pionnen op het bord gekregen. Met veel moeite wist ik alles bij elkaar te houden maar uiteindelijk kwam ik toch een pionnetje achter. En toen verloor ik er nog één en toen nog één. Ongelijke lopers, ja dat wel, maar drie pionnen achter, dat is toch te veel van het slechte..

Peter speelde weer eens zeer mooi maar kon toch niet voorkomen dat hij opgezadeld werd met een heel aantal zwakke velden in zijn stelling. Geduldig schuivend wist zijn tegenstander daar wel raad mee en uiteindelijk moest Peter ook hier de vlag strijken.

Alle hoop was dus op Gert gevestigd. Na een voor Gert wat ongebruikelijke opening kwam er een zeer ingewikkelde stelling op het bord, wat dan weer niet zo ongebruikelijk is bij Gert. Helaas kostte alles nu wel behoorlijk veel tijd, en bij het Bekerschaak wordt er weer een ander speeltempo gehanteerd…je zou er gek van worden. Tijdnood klopte op de deur, en dan is het niet fijn schaken meer. Ergens heeft Gert de winst wellicht gemist, en ook de remise zodat er uiteindelijk helaas maar één resultaat over bleef. Uitgeschakeld en nog wel door een club die een klasse lager speelt. Een bittere pil.