kop8.jpg

Interne competitie ronde 09 d.d. 07 november 2017

Groep A

Voor de tweede maal heeft Sebastiaan Dijksman een aanval op zijn leidende postie moetenb verdedigen. Peter Severeijnen heeft er alles aangedaan om Sebastiaan beentje te lichten, maar het lukte net niet. Ieder geval heeft Arno Slagboom blijft op gelijke hoogte met de huidige koploper door zelf te winnen van Fred Pardoel. Heel gelukkig is Rens Oomen aan de overwinning gekomen tegen Edwin Lessmann, die ergens de winst heeft laten liggen. Kees Ooms heeft de smaak van het winnen weer te pakken en van zijn dadendrang werd Carlos Hemmers de dupe. De top 5 ziet er als volgt uit: 
1. 37 punten: Sebastiaan Dijksman (wp 295)
2. 37 punten: Arno Slagboom (wp 285)
3. 35 punten: Rens Oomen
4. 33 punten: Kees Ooms (wp 277, sb 358)
5. 33 punten: Peter Severeijnen (wp 277, sb 350)

Groep B

Over het algemeen betekent verliezen nog niet dat men de koppositie uit handen geeft. Ondanks dat Fred Pardoel dit is overkomen tegen Arno Slagboom blijft hij aan de leiding maar zag zijn concurrentie toch wat dichterbij komen. Sander de Smet deed het goed tegen Alex Crane en wist te winnen wat niet iedereen kan zeggen als men tegen Alex speelt. Jo Godderij heeft zich op gelijke hoogte genesteld met Sander door te winnen van Jan de Gardeijn. Vervolgens is er een zevental schakers dat 29 punten heeft vergaard. Eduard Fakkel en Frank Creuels kwamen op dit totaal door onderling de vrede te sluiten en hebben op weerstandspunten de positie vier en vijf in handen genomen, maar moeten wel rekening houden met de overige vijf gelijkwaardige schakers met hetzelfde aantal punten. Door al deze ontwikkelingen is de top 5 als volgt:
1. 33 punten: Fred Pardoel
2. 31 punten: Sander de Smet (wp 277)
3. 31 punten: Jo Godderij (wp 255)
4. 29 punten: Eduard Fakkel (wp 279)
5. 29 punten: Frank Creuels (wp 265)

Groep C

Ondanks zijn afwezigheid heeft Ron Graumans alleen de touwtjes nog in handen in deze groep door gebruik te maken van een joker. Zijn naaste belagers hebben niet allemaal kunnen profiteren. In ieder geval verkleinde Gideon Deijkers de kloof met twee punten door de winst te behalen tegen Christiaan de van der Schueren wat een topper was in deze groep. Gertjan Portengen gaat zich ook bemoeien met het leiderschap getuige zijn overwinning op Miep Ackermans. De sterk gestarte Frank Vermetten wist het deze keer niet te redden tegen Rolf Goossen. In het gezelschap van Frank zijn er overigens nog zeven schakers met hezelfde aantal punten. Hans Korsse schaarde zich onder deze 25-punters door tegen Henk Verstappen door driemaal dezelfde stelling op het bord te krijgen en dan moet er besloten worden dat de partij remise is. De top 5 ziet er dan zo uit:
1. 31 punten: Ron Graumans
2. 29 punten: Gideon Deijkers
3. 27 punten: Gertjan Portengen
4. 25 punten: Frank Vermetten (wp 243)
5. 25 punten: Hans Korsse (wp 237)