Interne competitie ronde 20 d.d. 11 februari 2020

Groep A

Het is dikwijls geschreven. Een pionnetje meer is voldoende voor de winst voor Frank Verkooijen. Maar deze vlieger gaat niet altijd op bewees Matthijs van Merwijk. De pionnen van zijn tegenstander stonden niet juist en daardoor bleek het ontstane lopereindspel van gelijke kleur remise te zijn. Leo Rietveld had dichter kunnen komen maar nam het risico niet om tegen Arno Slagboom alsnog de bietenbrug op te gaan. Hoe de stelling beter was voor Leo weet ik niet, maar het aanbod om de punten te delen werd aanvaard. Willem van der Linden en Jo Godderij hadden de eer het avondteam A te vertegenwoordigen en kregen zodoende drie punten toegevoegd. Kees Ooms kwam een eindelijk eens weer goed spelende Peter Severeijnen tegen en dan wordt het kwaad kersen eten. Het evenwicht werd niet verbroken en dan resteert niets anders dan de vrede te sluiten. De top is dan als volgt:
1. 88 punten: Frank Verkooijen
2. 82 punten: Leo Rietveld
3. 72 punten: Willem van der Linden
4. 70 punten: Kees Ooms
5. 66 punten: Jo Godderij

Groep B

Het is hier iedere week weer anders. Dan iemand alleen aan de leiding. Dan weer meerdere die aan kop gaan. Nu heeft Chiel von Meijenfeldt de touwtjes in handen. Hij moest een gevaarlijke klip omzeilen in de persoon van Michiel Stafleu toch geen slechte schaker. Chiel wist hem er toch onder te krijgen. Hij wordt nu gevolgd door viertal dat twee punten moet goed maken om op gelijke hoogte te komen met hem. Zef Hendriks en Paul Boeren liepen wat averij op aangezien zij de eer van het avondteam D, kans op een kampioenschap, verdedigden en deden dat met verve. Het team won. De twee andere volgers zijn Marc Ermes en Eduard Fakkel. Zij bekampten elkaar en het vuur werd na aan de schenen gelegd bij beiden. Maar als er niemand in de fout wil gaan dan resulteert dit in een remise. De top 5 wordt dan:
1. 64 punten: Chiel von Meijenfeldt
2. 62 punten: Zef Hendriks (sb 1205)
3. 62 punten: Paul Boeren (sb 1175)
4. 62 punten: Marc Ermes (sb 1163)
5. 62 punten: Eduard Fakkel (sb 1116)

Groep C

De jeugd heeft voorlopig het heft in handen genomen. Gideon Deijkers won van Alex Crane die door zijn vlag ging in de veronderstelling dat hij nog een half uur er bij kreeg. Maar dat is alleen in de EXTRENE COMPETITIE het geval. Bij SV De Baronie is het speeltempo 1½ uur plusdertig seconden per zet voor de GEHELE PARTIJ. Frank van Duuren nam het op tegen een niet fitte Gert Vogelaar. De laatste moest eigenlijk winnen, bekercompetitie, maar toen hij inzag dat Frank een goede avond had werd de vrede gesloten. Gertjan Portengen en Rob de Ruyter waren een van de acht die de clubkleuren van SV De Baronie verdedigden. Beiden voor het avondteam D. Hun inzet is beloond met drie punten. Janleendert Dogterom blijft uitzicht houden op een podiumplaats. Is hij in staat dit gaat te dichten? In ieder geval behaalde hij een remise tegen Ron Graumans. Heel eenvoudig is Hans Volder aan zijn vijf punten gekomen. Door een foutje van de interne wedstrijdleider kon hij deze bijschrijven en heeft ineens uitzicht gekregen op een podiumplaats. Wel eerst de achterstand weg zien te werken. De top 6 van deze groep is:
1. 60 punten: Gideon Deijkers
2. 58 punten: Frank van Duuren (sb 1158)
3. 58 punten: Gertjan Portengen (sb 1088)
4. 54 punten: Janleendert Dogterom (sb 1106)
5. 54 punten: Rob de Ruyter (sb 1004)
6. 54 punten: Hans Volder (sb 962)