Beste schaakvrienden, Corona is weliswaar nog steeds onder ons en het seizoen is bijna voorbij, maar gezien de ontwikkelingen in de versoepelingen, is er een mogelijkheid om toch nog een paar avonden nu in juni te schaken en wel ‘live’ tegen elkaar.  Namens het Bestuur zijn Kees Ooms en ik van plan om dit voor diegenen die geïnteresseerd zijn mogelijk te maken en wel op dinsdag 15, 22 en 29 juni in ons huidige speellokatie: Mariëndal. Drie avonden waarbij iedereen iedere avond drie partijen speelt van een half uur p.p. bedenktijd (dus driemaal een uur spel). Op die manier zien we elkaar nog eens voor het nieuwe seizoen begint en kun je ook nog eens lekker echt achter het bord gaan plaatsnemen. We hopen dat er een aantal van onze leden gebruik van maken en niet alleen maar naar de voetbal zal kijken, ja dat is er en dat weten we, maar elkaar weer kunnen zien en met elkaar ‘echt’ spelen is ook belangrijk.

De belangrijkste wijzigingen voor schaakclubs bij deze versoepeling zijn:

• Het dragen van mondkapjes is alleen verplicht als de speler niet aan het bord zit;
  • De spelers aan het bord hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Wij raden aan de 1,5 meter afstand zo mogelijk aan te houden aangezien bij een schaakpartij de spelers zeer lang tegenover elkaar zitten. Met onze tafels zit je praktisch anderhalve meter van elkaar als je tegenover elkaar zit en links en rechts zit je in Mariëndal zo wie zo anderhalve meter uit elkaar.
  • Maximaal 50 personen zijn toegestaan in de zaal (dit is exclusief personeel). Voorheen was dit maximaal 30 personen, maar gezien de grootte van de zaal en de anderhalve meter in het algemeen, is voorshands de max capaciteit circa 35-40 mensen.
  • Horeca bij de speelzaal mag tot 22.00 uur open en Berry van Mariëndal heeft aangegeven dat hij hieraan meewerkt, en dat je dus tot 21.59 uur je laatste drankje kunt afhalen.

Voor onze vereniging betekent dit dus: dinsdag om 20.00 uur beginnen en om 23.00 uur eindigen, waarbij we dus het laatste uur geen drankjes meer kunnen bestellen. Drie avonden van drie partijen betekent negen keer de kans om het schaakseizoen toch nog op een mooie manier af te sluiten.

Kees Ooms en ik (Jo Godderij) gaan het regelen, maar dat willen we alleen doen bij voldoende deelname. Minimaal 12 deelnemers en we gaan er voor. Dus: geef je vóór aanstaande donderdag 10 juni op bij Jo Godderij op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en houdt de website https://www.svdebaronie.nl/yes/ ook in de gaten. Wij hopen dat we het minimale aantal halen, sterker nog, we hopen dat we ‘vol’ gaan zitten. Hartelijke schaakgroet, mede namens het Bestuur, Jo Godderij Vice Vz SV De Baronie

beste schakers van SV De Baronie,

met ingang van dinsdag 6 oktober 2020 zal, in plaats van de reguliere competitie, een Corona-competitie plaatsvinden op de dinsdagavond. Belangrijkste reden hiervan is dat op grond van de landelijke regels ons lokaal 's avonds om 22.00 uur leeg moet zijn.

Uitgangspunt is om de regels die we voor de gewone interne competitie al hadden afgesproken (tijdig aan- dan wel afmelden, puntentelling etc.) ook gelden voor de Corona-competitie, zodat ik hieronder alleen de afwijkingen van de ten opzichte van de reguliere competitie aangeef:

1. Alle uitslagen en behaalde punten gelden uitsluitend en alleen voor deze speciale competitie. Dus totaal niet voor de reguliere competitie, maar ook niet voor de KNSB (rating)

2. De speeltijd is per persoon voor de gehele partij 50 minuten; er wordt géén tijd bijgeteld.

3. Mochten er afwijkende spelregels t.o.v. de reguliere competitie zijn (50 minuten zit tussen rapidschaak en gewoon schaak in) dan zal de wedstrijdleider vóór aanvang van de wedstrijden deze afwijkende regels bekend maken.

4. Mochten zich meer spelers aanmelden dan toegestaan in ons clublokaal (de wedstrijdleider weet dat dinsdagmiddag al) dan wordt getracht er voor te zorgen, dat toch een ieder zijn of haar partij kan spelen, in het uiterste geval elders.

5. Conform de landelijke afspraken zijn wij als bestuur verplicht u erop te attenderen, dat u geadviseerd wordt om een mondkapje te dragen. Dragen hiervan is echter niet verplicht.

Voor alle zekerheid: deze zaken gelden alleen voor de seniorencompetitie; de bijeenkomsten en schaakpartijen voor de jeugd gaan gewoon door zoals in het verleden.

Namens het gehele bestuur,

Bouke Jansma (secretaris)