kop17.jpg

NIEUWSBERICHT VAN HET BESTUUR

 

Beste schaakvrienden van SV De Baronie,

Het seizoen 2021-2022 is afgesloten en we hebben onder leiding van onze altijd aanwezige interne wedstrijdleider Kees van Dongen een redelijke hoeveelheid  rondes kunnen spelen die er in resulteerden dat we een bekende clubkampioen in Rens Oomen hebben en een net zo bekende bekerkampioen in Rob van Berkel. Onze teams in de externe KNSB competitie hebben het niet slecht gedaan: drie gehandhaafd waaronder ons eerste in de 3de klasse KNSB en een team gepromoveerd van de 6de Klasse KNSB naar de 5de klasse. Seizoen 2022-2023 spelen we dus 3de, 4de, 5de en 6de klasse KNSB en hopelijk komt er nog een tijd dat we met 5 teams kunnen spelen. Ik roep dus spelers op eens na te denken aan deelname aan de externe zaterdagcompetitie. In de avondcompetitie van de NBSB zijn we wat minder fortuinlijk geweest met onze vier teams, wellicht een degradatie,  maar in algemene zin kunnen we zeggen dat de externe wedstrijden redelijk tot goed zijn gegaan.

En ondanks alle perikelen die we weer hebben gehad met Corona, ook in dit afgelopen seizoen, hebben we toch weer regelmatig kunnen schaken, is ons ledenbestand iets toegenomen, hebben we onder leiding van Kees Ooms en zijn excellente en zeer toegewijde jeugdleiders een florerende jeugdafdeling en ziet het er naar uit dat Mariëndal, met zijn gastvrije beheerder Berry Tempelaars, voorshands ons ‘honk’ is. Ja, dat betekent senioren schaak op maandagavond en jammer genoeg (en dat meen ik oprecht) kunnen een paar leden daardoor niet altijd komen, maar we hebben weer een vaste stek.

Maandag 4 juli j.l. hebben we een bestuursvergadering gehad, om het afgelopen jaar even de revue te laten passeren en vooruit te zien naar komend seizoen. We hebben het ook gehad over wat punten van kritiek die ons hebben bereikt; daarover meer op de ledenvergadering van maandag 5 september. Bouke Jansma, onze hardwerkende secretaris, zal u in augustus de informatie voor de ledenvergadering doen toekomen.

Een punt van aandacht is tevens onze website waar bestuurslid Matthijs van Merwijk i.o.m. Willem van Kooten en  Maurits Creyghton aandacht aan zal gaan besteden en hopelijk kunnen we nog gebruik maken van een ontwerp dat Carlos Hemmers een paar jaar geleden heeft gemaakt. Ook hebben we het gehad over ons Klankbord, werk van velen die er aan bijdragen, maar het zou zeker geen succes zijn zonder het redactie team en dan denk ik dat het goed is om speciaal Hans Korsse te danken voor zijn inzet zonder daarbij Kees van Dongen en Maurits Creyghton overigens te kort willen doen. Ook Klankbord is een agendapunt op de ledenvergadering en de oproep aan allen is om zo af en toe eens een stukje te schrijven, een partij te analyseren of zo. Dan houden we elkaar op de hoogte. De bibliotheek die door Ron Graumans wordt beheerd, wordt helaas niet zo vaak ‘aangedaan’ en wellicht goed voor onze nieuwe leden om je eens door Ron te laten voorlichten wat er zoals beschikbaar is.

In het nieuwe seizoen wil het bestuur het mogelijk maken dat de senioren weer les kunnen krijgen. Er is reeds enige malen aandacht voor gevraagd. Maar de animo is, zoals we tijdens de bestuursvergadering hebben begrepen, bijzonder laag. Slechts twee leden hebben zich opgegeven. Bij deze nogmaals onder de aandacht van u allen.

Tot slot, zoals we reeds hebben aangegeven, willen we op maandag 12 september een ‘welkom terug toernooi’ voor de senioren en zij die in de seniorencompetitie spelen, organiseren. Ongeveer in de trant van het kip-kalkoen toernooi, met hapjes en wat drankjes en een prijs voor iedere deelnemer. Onze door de wol geverfde penningmeester Joop van Uijthoven,  heeft ons verzekerd dat er voldoende liquide middelen zijn om dit te doen. En als bestuur vinden we met zijn allen dat we na deze Corona jaren wel een extra evenement mogen doen voor de leden. Wij hopen dus op een goede opkomst voor maandag 12 september! De dag erna, doen we iets aparts met de kinderen!

Schaakvrienden, dat was het voorlopig. Ik wil jullie allemaal danken voor jullie inzet afgelopen jaar om er ondanks de beperkingen in het begin, toch een relatief mooi schaakjaar van te maken, prettige vakantie (of is het een reces??) en tot in september,

Jo Godderij, Voorzitter SV De Baronie

Naam: SIOK toernooi 2022, Schaken In Oosterhoutse Kroegen
Datum:3-9-2022
Plaats:Oosterhout
Organisatie:D4
Locatie: Café Oud Brabant, Leijsenhoek 11, 4901 ER Oosterhout
Aanvang:  10:30 uur
Prijsuitreiking: 18.00 uur prijsuitreiking in Café Oud Brabant
Inleggeld: € 5,00 p.p. voorafgaand aan het toernooi te voldoen, op de dag zelf betaalt u € 6,00 p.p.
Contactpersoon: Hans Kriens
Telefoonnummer: 06-51531667
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bijzonderheden:
Beste schaker(s),
Het is door omstandigheden alweer 5 jaar geleden, maar dit jaar zijn we er weer in geslaagd om het SIOK te organiseren. We gaan ervan uit dat het, net als bij alle voorgaande edities, weer beregezellig wordt.
Gezelligheid is iets unieks wat je niet wil missen en vooral wil blijven koesteren. Mede daarom organiseert s.v. D4 dit jaar weer een SIOK toernooi en wel op 3 september 2022
We ontvangen de deelnemers met een kop koffie/thee tussen 10:30 uur en 11:00 uur in Café Oud Brabant. Vervolgens speelt ieder team 7 ronden, steeds in één van de deelnemende cafés. Er wordt gespeeld in teams bestaande uit vier personen. Het team met het hoogst aantal bordpunten wint het toernooi. Uiteraard zijn er nog diverse andere prijzen in de wacht te slepen. Rond 18:00 uur vindt onder het genot van een hapje en drankje de prijsuitreiking plaats.
De informatie op een rijtje:
• Wanneer: Zaterdag 3 september 2022
• Aanvang: 10:30 uur in Café Oud Brabant, Leijsenhoek 11, 4901 ER Oosterhout
• Einde: 18.00 uur prijsuitreiking in Café Oud Brabant
• Speeltempo: 7 ronden, 15 minuten p.p.p.p.
• Inschrijfgeld: € 5,00 p.p. voorafgaand aan het toernooi te voldoen, op de dag zelf betaalt u € 6,00 p.p.
• Kroegen: Diverse kroegen in het centrum van Oosterhout
• Inschrijven tot: 1 september 2022

Inschrijven:
U kunt zich tot 27 augustus a.s. inschrijven voor dit toernooi. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na inschrijving sturen we u een bevestiging en ontvangt u van ons meer informatie. Let op: Er kunnen maximaal 16 teams deelnemen aan het toernooi, deelname is op volgorde van binnenkomst, vol = vol. U kunt zich als team inschrijven(minimaal 4 personen, per extra teamlid € 5,00). Wacht niet te lang met inschrijven, want de ervaring leert dat het maximale aantal inschrijvingen snel is bereikt.

Vermeld bij uw inschrijving de volgende gegevens:
• Namen teamleden (na 1 september is het niet meer mogelijk om teamleden te wijzigen)
• Naam en telefoonnummer teamleider
• Naam team (verzin een leuke naam!)
• Eventueel bij welke schaakclub u speelt
• Indien bekend de rating van de teamleden

Mocht u nog vragen hebben, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch met Hans Kriens: 06-51531667
Wij hopen u allen te zien op 3 september om er weer een ontzettend gezellige dag van te gaan maken!

25e schaaktoernooi
’t Trefpunt

(met speciale gast)
 

Op zaterdag 19 februari 2022 houdt Schaakvereniging ’t Paardje editie nummer

van haar jaarlijkse schaaktoernooi.

 

Dit jaar zal tussen de laatste ronde en de prijsuitreiking een speciale spreker aanwezig zijn die een korte lezing zal houden over:

“Het oudere schaakbrein” en “Strategisch denken”.

De spreker is Karel van Delft, vader van IM Marijn van Delft en trekker van Schaakacademie Apeldoorn. Karel is een zeer ervaren spreker die meerdere internationale schaak workshops heeft gegeven en we zijn blij dat we hem mogen verwelkomen. Het belooft een interessante lezing te worden.

Zoals tijdens de andere edities worden er 5 ronden gespeeld in een gesloten groep van zes personen. Speeltempo: 30 min. p. p. p. p. De groepsindeling vindt zoveel mogelijk plaats op speelsterkte.
 
Het inschrijfgeld bedraagt €15,- te voldoen aan de zaal. Een lunch en een drankje worden u aangeboden. Deelnemers dienen om uiterlijk 9:30 uur aanwezig te zijn. We starten namelijk stipt om 10:00 uur. Het toernooi wordt gehouden in:
Restaurant ’t Trefpunt
Raadhuisplein 1a, 4921 ZJ  Made
Telefoonnummer: 0162-685176 
 
Prijzen per groep: Dinerbonnen (te besteden bij Restaurant ’t Trefpunt in Made) en een fles wijn.
Aanmelden kan via de website: https://www.schaakverenigingmade.nl/toernooi

Namens de organisatie,
Marc Govers & René Stadhouders

Belangrijk:
Er zal gevraagd worden naar een Corona Toegangsbewijs (CTB) voor iedereen van 13 jaar en ouder. Vanaf 14 jaar is tevens een identiteitsbewijs (ID) verplicht.