Jan Sulman (1949-2020)

Op zondag 1 maart jongstleden is ons oud clublid Jan Sulman na een jarenlange slopende ziekte op 70-jarige leeftijd overleden. De leden van SV De Baronie kennen Jan als een humorvolle persoon, die aandacht had voor de mensen, altijd in was voor een ‘lach’ en ondanks zijn slopende ziekte toch nog lang heeft doorgeschaakt. Jan was een speler met wie je rekening  moest houden, zelfs in de laatste jaren toen bleek dat zijn gezondheid duidelijk achteruit ging.

Jan, was in zijn jongere jaren een bekend wijkagent in de jaren ‘70 van de vorige eeuw in de wijk Krispijn in Dordrecht. Een zeer fraai artikel over hem, dat hem echt typeert, is te lezen via deze link: https://www.dordrecht.net/nieuws/2020-03-01-25407-eens-bekendste-wijkagent-van-dordrecht-en-schaker-jan-sulman-70-overleden.html

Na een aantal jaren besloot Jan om zijn werk als wijkagent vaarwel te zeggen en is hij gaan studeren aan de universiteit om uiteindelijk drs. pedagogiek te worden. Hij heeft daarna een hele lange periode met succes als humanistisch raadsman in de Nederlandse Krijgsmacht gediend.

Wij zullen Jan gedenken als een gewaardeerde schaakvriend, een teamgenoot, theoretisch goed onderlegd en een aanvaller ‘pur sang’. Een schaker die niet snel opgaf. Helaas heeft hij te vroeg afscheid moeten nemen en heeft hij in zijn laatste (ongelijke) strijd het onderspit moeten delven.

Bestuur SV De Baronie

rouwkaart-jansulman (via schaakvereniging Sliedrecht.)