Beste schakers,

Zoals bekend is de Serviceresidentie Vredenbergh niet alleen het clublokaal van onze schaakvereniging De Baronie, maar ook een appartementencomplex voor senioren, met daarbij een afdeling die geldt als verpleeghuis.

In deze Corona-periode heeft de leiding van de Vredenbergh -  ter bescherming van hun kwetsbare doelgroep  -  besloten om alle externe activiteiten tot nader order te staken. Voor ons als schakers betekent dat, dat we voorlopig niet in onze clublocatie terecht kunnen. Als bestuur hebben we alle begrip voor deze maatregel.

Het bestuur heeft daarom besloten om in de maand maart niet meer te schaken voor de interne competitie en de beker, tenzij de leiding van de Vredenbergh op grond van nieuwe inzichten en ontwikkelingen zijn huidige standpunt in positieve zin bijstelt. Maar voorlopig ziet het er naar uit dat de landelijke corona-situatie eerder zal verslechteren dan verbeteren.

De NBSB heeft de externe avondwedstrijden die de komende week plaats zouden vinden, afgelast. Ook daarvoor geldt dus dat er in maart niet geschaakt wordt. Kees Ooms is hierover aanspreekpunt voor de teamcaptains.

Dan zijn er nog de KNSB-wedstrijden op zaterdagmiddag. Er staat een ronde gepland op zaterdag 28 maart. Vooralsnog is die nog niet van hogerhand afgezegd. Omdat onze teams die een thuiswedstrijd spelen daarvoor niet in de Vredenbergh terecht kunnen, onderzoekt het bestuur of wij uit kunnen wijken naar een andere locatie (m.n. De Scharen). Als dat niet lukt bestaat wellicht ook nog de mogelijkheid om de thuiswedstrijden om te zetten in uitwedstrijden.

Ook kan het natuurlijk zo zijn dat we een dezer dagen een bericht van de KNSB ontvangen met de mededeling dat ook deze wedstrijden voorlopig zijn gecanceld. Het is dus nog even afwachten. Ook hiervoor is Kees Ooms het aanspreekpunt voor de teamcaptains.

Ook het jeugdschaken gaat in de maand maart niet door.

Over de cursus schaaktrainer.1 wordt nog overleg gepleegd. Zo gauw daarover iets definitiefs bekend is, zullen de betrokkenen per omgaande worden geïnformeerd.

Op woensdag 25 maart vergadert het bestuur over de op dat moment geldende situatie, en zullen er besluiten worden genomen over “hoe verder” in de maand april en eventueel de rest van het seizoen.

Als er relevant nieuws is, zal ik dat onmiddellijk op de website vermelden. Houd die dus in de gaten. Ook zullen alle betrokkenen altijd rechtstreeks door de secretaris worden benaderd.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Omdat zowel de voorzitter als de vice-voorzitter (Jo Godderij) op dit emailadres zijn aangesloten, kunt u verzekerd zijn van een snelle beantwoording. Maar u kunt natuurlijk ook bellen naar een van de bestuursleden.

Ik wens u allen van harte een Coronavrije maand toe.

Zef Hendriks

voorzitter