Schaakvrienden,

Gisteravond  -  maandag 23 maart  -  zijn door de regering extra maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanzelfsprekend confirmeert het bestuur van onze schaakvereniging zich hieraan.

Concreet komt dat neer op de volgende gevolgen:

1. Tot 1 juni is er een samenkomstverbod van drie of meer personen. Daarmee is gezegd dat feitelijk ons schaakseizoen 2019 - 2020 voorbij is. Tenzij de situatie drastisch in positieve zin verandert, en de regering daardoor zijn besluiten in positieve zin bijstelt. De kans daarop acht ik echter uitermate gering.
  2. Voor de interne competitie zullen er geen wedstrijden meer worden gespeeld.
  3. Lessen voor de jeugd en voor senioren zullen er in dit seizoen niet meer plaats vinden.
  4. De KNSB heeft laten weten dat ook alle externe wedstrijden afgelast zijn, en dat er in principe geen promotie of degradatie zal plaatsvinden.
  5. De KNSB heeft ook de onderbonden (in ons geval de NBSB) verzocht dezelfde lijn aan te houden. Zowel de zaterdagcompetitie als de avondwedstrijden zullen dus niet meer worden afgemaakt.
  6. Ons bekertoernooi was al gevorderd tot de halve finale. Er resteren nog drie wedstrijden, twee halve finales, en een finale. Het bestuur probeert in overleg met de betrokken spelers tot een creatieve oplossing te komen om deze wedstrijden in de toekomst toch nog doorgang te laten vinden. Ik zal daarover berichten als daar meer duidelijkheid over is.
  7. Met betrekking tot de interne jeugd- en clubcompetitie zal het bestuur op korte termijn overleggen over de vraag of er al dan niet kampioenen c.q. prijswinnaars zullen worden aangewezen op basis van de huidige stand. Het bestuur realiseert zich dat elke beslissing in deze een arbitrair aspect in zich draagt, maar zal desalniettemin proberen in alle redelijkheid tot een besluit te komen. Ook daarover zal ik berichten als er hierover meer duidelijkheid is geschapen.
  8. Ons rest niet veel meer dan het vizier te gaan richten op de voorbereiding van de start van het seizoen 2020 – 2021, in de veronderstelling dat we per 1 september weer aan de slag kunnen.
  9. De cursus schaaktrainer 1. wordt doorgeschoven naar het volgende seizoen.
  10. Mochten er onder jullie nog vragen leven of creatieve inzichten, mail die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Berichten op dit adres komen zowel bij ondergetekende als vicevoorzitter Jo Godderij binnen, zodat je onder alle omstandigheden verzekerd bent van een snelle reactie.

Iedereen van harte een gezonde voortzetting van deze moeilijke maanden gewenst. En blijf een beetje op elkaar letten!

Zef Hendriks

voorzitter