kop10.jpg

Schaakgenoten,

De situatie rond het coronavirus dwingt het bestuur tot het nemen van een aantal beslissingen. Het bestuur heeft zich uitgebreid beraden over de ontstane situatie en realiseert zich dat sommige besluiten arbitraire aspecten hebben. Maar we moeten verder en dus hebben we naar eer en geweten knopen doorgehakt. Daarbij zijn de volgende besluiten genomen:

  1. Het seizoen 2019 – 2020 is definitief afgelopen. Er zullen dus voor de club tot 1 september geen wedstrijden meer worden gespeeld.
  2. De huidige stand van de interne competitie wordt tot eindstand verheven. Dat betekent dat de eindstand in de A-lijn er als volgt uitziet: 1. Frank Verkooijen (en dus clubkampioen!, van harte proficiat, Frank), 2. Leo Rietveld, en 3. Willem van der Linden.

          Voor de B-lijn geldt: 1. Zef Hendriks, 2. Paul Boeren, en 3 Eduard Fakkel.

          Bij de C-lijn ziet het er als volgt uit: 1. Frank van Duuren, 2 Gertjan Portengen en 3. Gideon Deijkers.

  1. De prijsuitreiking zal  -  net als andere jaren  -  plaats vinden tijdens de Algemene Ledenvergadering op 1 september.
  2. In overleg met de betrokken spelers heeft wedstrijdleider Kees van Dongen bepaald dat de twee halve finales en de finale van het bekertoernooi in september zullen worden gespeeld als onderdeel van de interne competitie. Er komt dus voor het seizoen 2019 – 2020 een bekerkampioen, maar die zal pas in de loop van september bekend zijn.
  3. Zowel de KNSB als de NBSB hebben besloten dat alle externe wedstrijden afgelast zijn, en dat er voor dit seizoen geen promotie of degradatie zal plaatsvinden.
  4. Ook voor de jeugdcompetitie geldt dat de huidige stand tevens de eindstand is. Dus Nacho is de kampioen. Gefeliciteerd!
  5. Het bestuur gaat er voorlopig van uit dat we per 1 september weer aan de slag kunnen.
  6. Zoals al eerder gemeld, wordt de cursus schaaktrainer 1.  doorgeschoven naar het volgende seizoen.
  7. Leden die de komende maanden graag via het internet willen schaken met een clublid uit je eigen lijn, kunnen zich melden bij het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zal ik per lijn de telefoonnummers delen van de geïnteresseerde leden. Schakers die zich hiervoor opgeven, zijn daarmee wel akkoord  -  privacywetgeving!  -  dat je telefoonnummer dan wordt gedeeld met de andere geïnteresseerde leden van je eigen lijn.  
  8. Ook Vragen, ideeën of opmerkingen kunnen worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maar je kunt je natuurlijk ook direct wenden tot een van de bestuursleden.

Namens het bestuur wens ik alle schakers een gezonde voortzetting van het lopende schaakjaar, in de veronderstelling en de hoop dat wij per 1 september weer vol energie aan het seizoen 2020 – 2021 kunnen beginnen.

 

Zef Hendriks

Voorzitter

06-22547784