kop5.jpg

Schaakvrienden,

Afgelopen dinsdag heeft Mark Rutte namens de regering weer een update verstrekt over wat er in Nederland in deze coronatijd wel en niet is toegestaan. Samenkomsten in verenigingsverband zijn in ieder geval tot 1 september niet toegestaan. Dat hadden wij als bestuur al eerder aan zien komen. Dus met het besluit om tot 1 september geen clubschaakactiviteiten meer te ontplooien, zitten we nu weer helemaal op één lijn met de regeringsbesluiten.

Dat wil niet zeggen dat er binnen onze club wordt stil gezeten. Op initiatief van Gerard Goverde (daartoe vanuit het bestuur bijgestaan door Jo Godderij) is er op de site chess.com een plek voor onze vereniging gecreëerd. In ieder geval wordt daar online geschaakt door de clubleden die zich daar inmiddels bij hebben aangesloten. Dat zijn er ondertussen al 28, en dat aantal groeit nog.

Zo wordt er elke dinsdagavond een toernooitje georganiseerd waarbij iedereen drie partijen speelt met een half uur bedenktijd per persoon. Gerard, bij deze bedankt voor je initiatief, waardoor we ook in deze barre coronatijd toch onze clubleden op het schaakbord kunnen ontmoeten. Iedereen die geïnteresseerd is om zich hierbij aan te sluiten  -  of die daar verdere inlichtingen over wil  -   kan ik doorverwijzen naar Gerard {06-50597363} of Jo (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ondertussen rijzen er natuurlijk wel vragen over hoe het in de toekomst verder gaat met onze club. Hoe gaat bijvoorbeeld de Vredebergh zich opstellen? Zij hebben te maken met kwetsbare senioren die daar gehuisvest zijn. Blijven zij het verantwoord vinden dat er in hetzelfde gebouw bij tijd en wijle ook een schaakclub aanwezig is? En is het restaurant zo in te richten dat wij de anderhalve meter-regel in acht kunnen nemen? Vanuit het bestuur houdt Jo Godderij hier de vinger aan de pols.

Ongeacht waar we spelen, speelt sowieso ook het anderhalve-meterprobleem. Hierover zullen we als bestuur contact met de KNSB onderhouden. Want elke club zit natuurlijk met dat probleem, en we nemen aan dat de schaakbond hier in algemene zin over nadenkt en met mogelijke oplossingen komt. Wellicht komt de tijdelijke oplossing toch uit de hoek van het internet-schaken, hoewel daar ook weer haken en ogen aan zitten.

We hebben in ieder geval tot 1 september (en misschien nog wel langer!) de tijd om met deugdelijke oplossingen te komen. Het bestuur houdt alle ontwikkelingen scherp in de gaten en de bestuursleden zullen wanneer dat nodig of nuttig lijkt, met elkaar in contact treden om te bezien wat ons te doen staat om onze schaakclub zo goed mogelijk in de lucht te houden. En als er op dat front nieuws te melden is, hoort u dat natuurlijk van ons.

Vanzelfsprekend staat het bestuur open voor vragen, meningen, ideeën en suggesties van de leden. Mocht je daarover contact met het bestuur willen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en je krijgt per omgaande een reactie.

Allen hartelijk gegroet, blijf gezond, en blijf schaken.

Zef Hendriks,                                                                                                                                                  voorzitter