Beste schaakvrienden, Corona is weliswaar nog steeds onder ons en het seizoen is bijna voorbij, maar gezien de ontwikkelingen in de versoepelingen is er een mogelijkheid om toch nog een paar avonden in juni te schaken en wel ‘live’ tegen elkaar.  Namens het Bestuur zijn Kees Ooms en ik van plan om dit voor diegenen die geïnteresseerd zijn mogelijk te maken en wel op dinsdag 15, 22 en 29 juni in ons huidige speellocatie: Mariëndal. Drie avonden waarbij iedereen iedere avond 3 partijen speelt van een half uur p.p. bedenktijd (dus driemaal een uur spel). Als je maar 1 partij op een avond wilt spelen kan dat ook. Op die manier zien we elkaar nog eens voor het nieuwe seizoen begint en kun je ook nog eens lekker echt achter het bord gaan plaatsnemen. We hopen dat er een aantal van onze leden gebruik van zal maken en niet alleen maar naar het voetbal gaat kijken. Maar elkaar weer kunnen zien en met elkaar ‘echt’ spelen is ook belangrijk.

De belangrijkste wijzigingen voor schaakclubs bij deze versoepeling zijn:

• Het dragen van mondkapjes is alleen verplicht als de speler niet aan het bord zit;
  • de spelers aan het bord hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Wij raden aan de 1,5 meter afstand zo mogelijk aan te houden aangezien bij een schaakpartij de spelers zeer lang tegenover elkaar zitten. Met onze tafels zit je praktisch anderhalve meter van elkaar als je tegenover elkaar zit en links en rechts zit je in Mariëndal sowieso anderhalve meter uit elkaar.
  • Maximaal 50 personen zijn toegestaan in de zaal (dit is exclusief personeel). Voorheen was dit maximaal 30 personen, maar gezien de grootte van de zaal en de anderhalve meter in het algemeen, is voorshands de max capaciteit circa 35-40 mensen.
  • Horeca bij de speelzaal mag tot 22.00 uur open en Berry van Mariëndal heeft aangegeven dat hij hieraan meewerkt, en dus kan je tot 21:59 je laatste drankje afhalen.

Kees Ooms en ik gaan het regelen, maar dat willen we alleen doen bij voldoende deelname. Minimaal 12 deelnemers en we gaan er voor. Dus: geef je vóór aanstaande donderdag 10 juni op bij Jo Godderij op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en houdt de website https://www.svdebaronie.nl/yes/ ook in de gaten. Wij hopen dat we het minimale aantal halen, sterker nog, we hopen dat we ‘vol’ gaan zitten.

Hartelijke schaakgroet, mede namens het Bestuur,

Jo Godderij Vice Vz SV De Baronie