kop3.jpg

Aan Alle leden van SV De Baronie:

Omdat we niet meer op de dinsdagavonden kunnen schaken zijn we “online” gegaan op initiatief van Gerard Goverde. Gekozen is voor schaaksite chess.com.

Deze website bestaat al lang, heeft veel deelnemers (>35.000.000) een deel daarvan beroemde schakers, draait stabiel en heeft veel mogelijkheden. In principe kun je zonder kosten goed deelnemen (maar een bescheiden abonnement geeft meer mogelijkheden).

De website biedt de mogelijkheid om een clubaccount aan te maken en dat heeft Gerard inmiddels gedaan. Alleen leden van onze eigen club kunnen deelnemen. Het voordeel is dat je kunt zien, wie er van onze club op chess.com zit. Daardoor kun je elkaar makkelijk uitdagen voor een online schaakpartij. Verder kunnen we regelmatig clubtoernooitjes spelen.

Je kunt meedoen als je zin en tijd hebt. Er is géén verplichting tot deelname! In het uur voor het toernooi kun je je aanmelden en dan wordt op de afgesproken tijd het toernooi gestart.

Natuurlijk kan iedereen ook online schaken buiten de toernooien, met clubleden en de 35 miljoen anderen van over de hele wereld.

Jo Godderij en Gerard Goverde hebben dit op zich genomen. Via hen kun je aanmelden of nadere informatie krijgen en zij kunnen je precies uitleggen hoe je een account kunt aanmaken als je er niet uitkomt met de handleiding die ze je toesturen, als je mee wilt doen. Gerard en Jo kunnen je dan via de telefoon en achter de computer wegwijs maken op de website en kunnen als vraagbaak dienen.

Op dit moment zijn er al meer dan 25 leden van SV De Baronie op de website op het clubaccount geregistreerd. Doe ook mee, laat je niet van je favoriete spel afhouden door Corona!!

Met vriendelijke schaakgroeten,

Gerard en Jo