In een sterke opstelling traden we Landau tegemoet. Maar ja die Zeeuwen doen het er om, als wij op bezoek komen spelen zij in hun sterkst mogelijke opstelling. Eerst was dat zo bij Sas van Gent en nu bij Landau. In hun eerdere wedstrijden was hun teamgemiddelde 1914 en 1905 en nu ineens 1972! Op 6 van de 8 borden had Landau een rating voorsprong. Maar ja wij trokken ons niets van het rating verschil aan. Na 1,5 uur had ik al gewonnen. Mijn tegenstander dacht een combinatie uit te voeren. Echter hij vergat hierbij een mat zet. Dus moest hij een toren offeren om niet mat te gaan. Hierop gaf hij maar op. Sebastiaan speelde weer een sterke aanvallende partij. Hij leek zijn tegenstander te overspelen met zijn offers. Deze verdedigde zich nog knap vond ik. Maar Sebastiaan was niet te houden, nog een kwaliteitsoffer en de buit was binnen. Ondertussen had Arno op bord 8 ook remise gemaakt. Zijn tegenstander leek minder te staan, maar Arno zat al in tijdnood, dus remise. 2½- ½. Willem probeerde hetzelfde als Arno en stelde remise voor, maar zijn tegenstander ging in tijdnood door met zijn mataanval. Willem verdedigde zich echter knap en belande in een remise eindspel. Carlos had een tegenstander die 300 rating punten meer had. Lang leek het goed te gaan en was de stand gelijk, maar dan toch verloren. Invaller Frank de Jong speelde een knappe partij tegen een gelijkwaardige tegenstander, deze had maar 26 ratingpunten meer. Frank wist een paar pionnen te veroveren en offerde een paard voor nog een paar pionnen. Dit resulteerde in een mooie overwinning. We hadden 4 bordpunten en nog 2 kansen op de overwinning. Rens op bord1 offerde een kwaliteit. Achteraf zei hij dat dit te frivool was. Met zijn kwaliteit minder creëerde Rens allerlei dreigingen die vakkundig gepareerd werden. Het onvermijdelijke gebeurde, Rens verloor. Rob heeft heel lang uitzicht gehad op remise. In een gesloten stelling ging het lang gelijk op. Maar rond de 40ste zet kwam er een pion dreigend naar voren. Uiteindelijk moest Rob toch zijn meerdere herkennen in zijn opponent. Toch hebben wij een goed resultaat gehaald tegen een sterke tegenstander. Wij staan nu 9de , echter onze achterstand op plaats 3 is 1 wedstrijdpunt en 1 bordpunt. Dus alles is nog mogelijk, zeker als we de volgende ronde winnen van EGS de nummer 10.

S. Landau 1 Rating De Baronie 1 Rating Ronde 6

Verhaeren, G. (Gertjan) 2094 Oomen, A.M.J.G.M. (Rens) 2048 1 - 0