kop5.jpg

Interne competitie ronde 12 d.d. 12 februari 2019

Groep A
Rens Oomen heeft voorlopig de eerste plek voor zich opgeëist. Hij heeft wel drie schakers achter zich aan die slecht een zeer kleine achterstand hebben te overbruggen. Rens wist zijn partij tegen Frank Verkooijen naar remise te slepen en kon niet geheel profiteren van een “foutje” van Frank die pardoes zijn c-pion op c5 zette in plaats van op c6. Dit is door beiden bevestigd tijdens de analyse. Mark Smits heeft nu de tweede plek in handen op weerstandspunten en dichtte het gat met Rob van Berkel, die met hand en tand pionverlies probeerde te voorkomen, enigszins in tijdnood, maar door een onjuiste verdediging kostte hem dit een stuk en Mark ging er de winst van tussen. Sebastiaan Dijksman beleefde een zware avond en ging zeer teleurgesteld naar huis, want hij wist het tij niet tijdig te keren tegen Kees Ooms, die op dit moment de slechte beginstart te boven is. De top 5 is als volgt:
1. 76 punten: Rens Oomen
2. 74 punten: Mark Smits (wp 1349)
3. 74 punten: Rob van Berkel (wp 1290)
4. 74 punten: Sebastiaan Dijksman (wp 1248)
5. 68 punten: Kees Ooms

Groep B
Een ware topper op het programma. De nummers 1 en 2 mogen het tegen elkaar opnemen en het is een gevecht geweest tot het bittere einde. Over en weer aanvallen die gepareerd worden en ineens heeft Jo Godderij een stuk te pakken van Hans Korsse die niet al teveel compensatie heeft, maar wel nog gevaarlijk uit de hoek kan komen. Jo had het allemaal in de smiezen en werkte het karwei vakkundig af. Jo staat nu eerste en Hans tweede met nog drie anderen. Bas Ligtenberg haalde een knap resultaat tegen de op papier veel sterkere Jasper Willeboordse die echter geen doorbraak wist te forceren. Of was het Bas? Uiteindelijk rest er dan niets anders over de vrede re sluiten. Michiel Stafleu en Fred Pardoel maakte er een weergaloze partij van die in hevige tijdnood tot een beslissing kwam. Vele omstanders dachten dat Fred, met en kwaliteit minder, alsnog de winst zou grijpen, maar dit feestje ging niet door. Men dacht dat Fred de dame zou winnen, maar dan werd hij mat gezet. Ondanks de weinige tijd zag Fred het. Michiel kreeg toen de kans het af te maken, maar door secondenwerk wist hij de  winstweg niet te vinden en besloot het lastige paard van het bord te halen, waardoor er een remisestand op het bord verscheen en dit alles voor beiden met nog een luttele tientallen seconden op de klok. Door deze ontwikkelingen is de top 5 zo:
1. 66 punten: Jo Godderij
2. 62 punten: Hans Korsse (wp 1188)
3. 62 punten: Bas Ligtenberg (wp 1181)
4. 62 punten: Michiel Stafleu (wp 1180)
5. 62 punten: Fred Pardoel (wp 1166)

Groep C
Paul Boeren heeft zichzelf en wellicht nog meer tegenstander Frank de Jong verrast. Het zag er naar uit dat Paul het onderspit moest gaan delven, maar hij zag op het laatst een prachtige combinatie-mogelijkheid. Opponent Frank had het niet zien aankomen en werd matgezet.  Paul blij, Frank down. Frans Bayings zag de achterstand oplopen aangezien het de stelling van Kees de Leeuw niet kon doorboren en besluit men de vredespijp te gaan roken. Het heeft er alle schijn van dat Ron Graumans alsmede Karoly Kapitany niet veel zin hadden in robbertje vechten op het schaakbord, want in no time was er een remise-akkoord. Nico Zaal heeft zichzelf een goede dienst bewezen en blijft zicht houden op een belangrijke plek in deze groep. Hij wist wel een bres te slaan in de stelling van Maurits Creyghton.  Ook op de deur is Gideon Deijkers aan het kloppen. Hij heeft zich nog niet neergelegd bij een achterhoedegevecht, maar wil meedoen aan het front. Middels een aanvallende partij tegen Frank Vermetten schreef Gideon vijf punten bij. De top 5 ziet er als volgt uit:
1. 64 punten: Paul Boeren
2. 60 punten: Frans Bayings
3. 58 punten: Ron Graumans
4. 56 punten: Nico Zaal (wp 1119)
5. 56 punten: Gideon Deijkers (wp 1082)