kop2.jpg

Interne competitie ronde 17 d.d. 21 januari 2020

Groep A

Wie gaat hem stoppen? Voorlopig is er niemand die hem van deze zege afhoudt. Elf overwinningen op rij. Wanneer stopt het. Het is Fred Lucas niet gelukt. Slecht uit de opening komen, toren die niet meedoet en een pion minder. Dan wordt het wel heel moeilijk om er iets uit te halen. Toen de toren van Frank Verkooijen de stelling kwam was het pleit snel beslecht. Twee torens kreeg Fred “cadeau” maar het onvermijdelijke mat was geboren. Leo Rietveld legt zich niet neer bij de suprematie van Frank en blijft, weliswaar op bescheiden achterstand, en handhaaft de druk nog enigszins op hem. Frank Creuels dacht dat Leo een blunder maakte door zijn dame weg te geven, maar dit bleek een onjuiste inschatting en het punt gaat naar Leo. Geheel onnodig heeft Kees Ooms zichzelf in de voet geschoten. In een glad gewonnen stelling keek hij niet verder dan zijn neus lang was en nam de tweede toren van Frank van Duuren. Deze had gezien dat de toren niet mag worden genomen en heeft een trucje waardoor binnen een mum van tijd ineens mat gaat. Willem van der Linden liep weer wat in op Kees door een remise tegen Resjo Palamar die te vroeg de puntendeling aannam volgens kenners. Als je onzeker bent over de afloop van de partij, dan is remise de veiligste haven. Jo Godderij heeft nog steeds uitzicht op een top 3 klassering ondanks het gegeven dat hij het in een ingewikkelde partij niet wist te redden tegen Jan van Roestel. De top 5 is als volgt:
1. 77 punten: Frank Verkooijen
2. 69 punten: Leo Rietveld
3. 63 punten: Kees Ooms
4. 59 punten: Willem van der Linden
5. 57 punten: Jo Godderij

Groep B

In een zwaar gevecht om de eerste plek hebben Zef Hendriks en Eduard Fakkel het elkaar zeer moeilijk gemaakt. Uiteindelijk bleek Zef de sterkste en gaat alleen aan de kop. Op twee punten volgt Michiel Stafleu die uitkwam voor het avondteam B. Hennie Daniëls roert zich eveneens aan de top middels een overwinning op Simon den Hengst die onderweg een stuk verloor, tegen spartelde, maar het niet kon keepen. Door zijn afwezigheid kon Chiel von Meijenfeldt niet naar de kop komen, want een schamel puntje was zijn deel. Ook Marc Ermes verdedigde de eer van het avondteam B en dan ziet de top 6 er zo uit:
1. 57 punten: Zef Hendriks
2. 55 punten: Michiel Stafleu
3. 53 punten: Hennie Daniëls (sb 900)
4. 53 punten: Chiel von Meijenfeldt (sb 859)
5. 53 punten: Marc Ermes (sb 856)
6. 53 punten: Eduard Fakkel (sb 821)

Groep C

Wie op voorhand had ingezet dat Frank van Duuren koploper zou blijven zou nu spekkoper zijn geweest. Hij verraste Kees Ooms die te gretig was en dacht dat hij gewonnen stond. Het was ook zo. Een kleine onoplettendheid bracht Kees aan het wankelen. Het was een desperado van Frank die werkte. Een matnet, waar Kees niet meer uit kon komen, ontspon zich. Nico Zaal was een van de velen die avondcompetitie speelde en hij deed dit voor het avondteam C. Hein Groothuis roert zich ook bij de beste drie na een overwinning op Jan de Gardeijn. Nummer vier voor de avondcompetitie is Janleendert Dogterom voor avondteam B. Gertjan Portengen heeft mijns inziens een kans gemist om te winnen van Gerjos Dielissen. In een toch wel beter stelling had Gertjan de betere kansen maar zag de winstweg niet en beter een halve dop dan een lege. Bibi Nooren is op een gelukkige manier aan de zege gekomen. Haar tegenstrever, Jan Kleyn, was niet op de hoogte van het speeltempo tegen een jeugdspeler. In de veronderstelling tijd bij te krijgen dacht hij rustig na. Door deze actie verloor hij op tijd. De top 6 is:
1. 53 punten: Frank van Duuren
2. 49 punten: Nico Zaal
3. 48 punten: Hein Groothuis
4. 47 punten: Janleendert Dogterom (sb 815)
5. 47 punten: Gertjan Portengen (sb 783)
6. 47 punten: Bibi Nooren (sb 728)