kop22.jpg

Interne competitie ronde 21 d.d. 18 februari 2020

Groep A

Niet helemaal fit zijn om te schaken is lastig als je meedoet om het clubkampioenschap. Gelukkig heeft hij nog een joker ter beschikking en dan blijft de schade beperkt voor Leo Rietveld. In plaats van meer verschil te hebben kruipt hij dichter naar de leider Frank Verkooijen. Deze liep voor de eerste maal dit seizoen tegen een nederlaag aan. De dader: Willem van der Linden. De worden die Frank na afloop van de partij sprak: “Ik heb geen schijn van kans gehad en dus terecht verloren.” Een sportieve verliezer en de spanning keert onverwachts weer terug. Kees Ooms heeft de gehele partij lopen beuken om Jo Godderij er onder te krijgen. Met en pionnetje minder wist Jo het nog te houden en dan i het voor Kees vervelend dat hij moet berusten in remise. Jasper Willeboordse is na een slecht begin aan een revival bezig. Deze keer was Zef Hendrik het haasje van zijn dadendrang. De top 6 ziet er als volgt uit:
1. 89 punten: Frank Verkooijen
2. 85 punten: Leo Rietveld
3. 77 punten: Willem van der Linden
4. 73 punten: Kees Ooms
5. 69 punten: Jo Godderij (sb 1408)
6. 69 punten: Jasper Willeboordse (sb 1332)

Groep B

Het is na iedere ronde weer afwachten wie er aan de leiding gaat (gaan). Na de 21ste speelronde heeft Paul Boeren de touwtjes in handen genomen middels een winst op Marc Ermes die verkeerd afwikkelde en Paul de gelegenheid gaf het mat uit te voeren. Een soort zelfmat? Voormalig leider Chiel von Meijenfeldt liet verstek gaan en raakte zijn toppositie kwijt en staat nu op gelijke hoogte met Eduard Fakkel. Deze wist een puntendeling binnen te halen tegen Michiel Stafleu. Zelden zal Hennie Daniëls zo snel hebben gewonnen. Toen tegenstander Gideon Deijkers een kwaliteit achter kwam zag de laatste het nut van verder spelen niet meer in. Zef Hendriks zit nu in de hoek waar de klappen vallen. Na een reeks van overwinningen volgen er nu vele nederlagen. Hij was niet opgewassen tegen Jasper Willeboordse. Een overwinning kan veel opleveren als de concurrentie af en toe wat morst. Een geluk voor Gerjos Dielissen die na zijn zege op Kees de Leeuw ineens uitzicht heeft op een toppositie. Gerjos was slecht begonnen maar heeft de juiste weg weer ingeslagen. Na al deze uitslagen is de top 8:
1. 67 punten: Paul Boeren
2. 65 punten: Chiel von Meijenfeldt (sb 1301)
3. 65 punten: Eduard Fakkel (sb 1241)
4. 63 punten: Hennie Daniëls (sb 1324)
5. 63 punten: Zef Hendriks (sb 1308)
6. 63 punten: Michiel Stafleu (sb 1290)
7. 63 punten: Marc Ermes (sb 1266)
8. 63 punten: Gerjos Dielissen (sb 1185)

Groep C

Hier is het ook ieder keer weer stuivertje wisselen. Dan staat die aan kop en dan weer een ander. Nu nemen we drie leiders waar. Frank van Duuren behaalde een remise tegen Willem Boogert. Voormalig lijstaanvoerder Gideon Deijkers had geen beste avond en gaf na het verlies van een kwaliteit en een slechte stelling tegen Hennie Daniëls op. Gertjan Portengen is op weg zichzelf te verrassen. Hij spreekt daadwerkelijk een woordje mee na een draw tegen Bas Ligtenberg. Dit resultaat levert hem een gedeelde eerste plek op. Janleendert Dogterom haakt weer aan na een zege op Rob de Ruyter. Op stek 5 bivakkeren nu drie spelers. Gerard Goverde won van Miep Ackermans en Gerard heeft nu gezelschap van Frank Vermetten en Hans Volder. De eerste won van Bibi Nooren die een gelijkwaardig eindspel uit handen gaf. Hans Volder komt om de hoek kijken en wil een kans maken om op het podium te komen. Het remiseerde tegen Ron Graumans en dan ziet de top 7 er zo uit:
1. 61 punten: Frank van Duuren (sb 1263)
2. 61 punten: Gideon Deijkers (sb 1231)
3. 61 punten: Gertjan Portengen (sb 1213)
4. 59 punten: Janleendert Dogterom
5. 57 punten: Gerard Goverde (sb 1184)
6. 57 punten: Frank Vermetten (sb 1111)
7. 57 punten: Hans Volder (sb 1067)