kop10.jpg

Welkom op de site van onze schaakvereniging: SV De Baronie!

SV De Baronie is er voor jong en oud. Jongens en meisjes. Vrouwen en mannen. Beginners, doorgewinterde regionale toppers en alles wat daar tussenin zit. Wie je bent of waar je vandaan komt, speelt geen rol. En met een lage contributie is er eigenlijk voor niemand een drempel om bij ons binnen te stappen.

SV De Baronie is de grootste schaakvereniging van Breda en één van de oudste schaakclubs van Nederland. Maar van de sfeer uit 1892 – toen de club uit hoge heren met dikke sigaren bestond - zult u niets meer terugvinden. We zijn een moderne, rookvrije vereniging. Sportief en iedereen is gelijk.

U bent altijd van harte welkom.

 

Doelstelling:

Het bestuur stelt zich ten doel het schaken in Breda te bevorderen en tracht dit te bereiken door:
 

Het organiseren van een interne competitie. Deze wordt gehouden op maandagavond in Mariëndal, Duivelsbruglaan 13 4835 JD Breda. Aanvang van de partijen van de senioren om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:50.

Zoveel mogelijk leden te werven waarbij iedereen welkom is. Jong en oud, jongen of meisje, vrouwen en mannen. We vinden dat de vrouwen ondervertegenwoordigd zijn maar hopen dit de komende jaren te verbeteren.

Deelname aan externe competities.

Deelname aan landelijke en regionale toernooien.

Actieve begeleiding van jeugdige schakers (zie hieronder).

Onze vereniging heeft een 100 tal leden. Wekelijks spelen er tientallen jeugdleden en 50 tot 60 senioren hun wedstrijden. Sportief, serieus, gezellig.

 

Contributie:

senioren

€ 135 per jaar

junioren 16 tot 21 jaar

€ 87,50 per jaar

junioren tot 16 jaar

€ 67,50 per jaar

studenten met studiefinanciering  

€ 87,50 per jaar

Bankrekeningnummer NL42 INGB 0001 1288 29 o.v.v. penningmeester SV De Baronie.

Onze club is aangesloten bij de BredaPas.

 

Externe competitie

SV De Baronie neemt met vier seniorenteams deel aan de zaterdagcompetitie van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond KNSB. Bovendien spelen vier teams in de NBSB avondcompetitie. Regelmatig zijn wij vertegenwoordigd bij toernooien. Een groot aantal leden is ook binnen de vereniging actief. Hiervan getuigen onze bloeiende jeugdafdeling, ons minstens acht keer per jaar verschijnende clubblad “Klankbord”, onze lesavonden voor volwassenen en deze site.

 

Vergadering

De jaarvergadering vindt steevast plaats na de vakantie op de eerste dinsdag van september. Een beeld van het clubleven geeft het verslag van de secretaris van deze jaarvergadering. Dit is te vinden in het eerste Klankbordnummer van het seizoen. Dat nummer verschijnt eind september, begin oktober en is te vinden onder Klankbord in het menu links.

 

Jeugd

Op de tweede dinsdag van september start het nieuwe jeugdseizoen van SV De Baronie. Wij verzorgen schaakinstructie voor de verschillende groepen.

Naast de lessen voor het behalen van de officiële K.N.S.B.-diploma’s, wordt er een interne competitie gespeeld, waarvan de winnaar zich jeugdkampioen van SV De Baronie mag noemen. Naast deze interne competitie wordt er tegen het einde van het seizoen een snelschaakkampioenschap gehouden. Spelers die Stap 4 of hoger hebben, kunnen ervoor kiezen om in de interne competitie bij de senioren mee te spelen.

De clubavond voor de jeugd is iedere dinsdagavond van 18:30 tot 19:45 uur.

 

Tenslotte

Wij hopen dat u nu enigszins een indruk heeft van onze vereniging. Meer informatie kunt u natuurlijk vinden op deze site met veel gegevens over de interne competitie, teamwedstrijden en toernooien. Ook vindt u hier ons clubblad "Klankbord".

De meest recente stand in de competitie vind u meestal vanaf woensdag al op de bijgewerkte site (naast zo'n 60 andere standenlijsten).

Tot ziens op onze clubavond?

Het Bestuur van SV De Baronie